Recepty + Jídelníček

10. října 2016 v 12:39 | Jenny |  Povídání
Ahojky kočky ♥ dnes jsem rozohodla že vám sem hodím pro inspiraci pár receptů na snídani,popřípadě na večeři nebo na jídlo pro celý den :) Vybrala jsem ty z mých nejoblíbenějších,a méně kalorických.




Fazolové lusky s česnekem a sýrem nebo vajíčkem

Mražené fazolové lusky dáme na 10 minut vařit do osolené vody. Mezitím si na plátky nakrájíme česnek a na olivovém oleji jej orestujeme dorůžova. Přidáme půl lžičky mleté skořice a odstavíme z ohně. Do horkého základu vmícháme nastrouhaný sýr a promícháme. Opepříme podle chuti.

Místo sýru můžeme postrouhat 1 vajíčkem natvrdo.
Místo lusků můžete použít například i brokolici :-)

http://old.uzdravtesejidlem.cz/wp-content/uploads/2015/06/Zelene_fazolky_Marky_SCD_recpty_010.jpg

Salát z červené řepy

ingredience :

900 g červené řepy
330 g sterilizované mrkve s hráškem
2 natvrdo uvařená vejce
100 g kyselých okurek
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti

Dejte si vařit červenou řepu asi na dvě hodiny. Vychladlou řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte mrkev s hráškem, drobně nakrájenou okurku a nasekaná vejce. Nakonec dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem. Vše dobře promíchejte a nejlépe nechte uležet do druhého dne.


http://www.harmonyservis.cz/files/uploaded/MA%C4%8CINGA/magingov_.jpg


Celerové hranolky

ingredience :

1 větší celer nebo 2 menší
3 lžíce olivového oleje
mořská sůl
koření podle chuti - mletá paprika, grilovací koření, kmín, sušený česnek atd.
voda

1. Nejprve oloupeme celer a pak ho pořádně omyjeme.
2. Podle potřeby můžeme seříznout zakulacený vršek, aby se celer dobře nakrájel na plátky.
3. Následně jej nakrájíme na centimetrové plátky a ty pak nakrájíme na hranolky.
4. Mezitím dáme vařit vodu se solí, až bude vařit, vsypeme tam hranolky.
5. Ve vodě je vaříme necelé dvě minuty, poté je scedíme.
6. Snažíme se z nich odstranit co nejvíce vody a pak je vhodíme do mísy.
7. V míse je promísíme s olejem, solí a vybraným kořením.
8. Plech vyložíme pečicím papírem a něj umístíme hranolky. Můžeme je dát i přímo na plech.
9. Troubu vyhřejeme na 220°C a vložíme plech do trouby.
10. Celerové hranolky pečeme 20 - 25 minut. Během pečení v troubě je třikrát promícháme.
11. Poté je můžeme podávat jako přílohu k masu či jinému obědu nebo jen tak k mlsání třeba s dipem.

Já hranolky pozobávám jen tak samotné například u televize místo brambůrek a jiných pochutin,je to opravdu super recept ! :)

https://i.ytimg.com/vi/u4JRe-L72xI/maxresdefault.jpg

Jídelníček :

Snídaně : granko - cca 127 kcal
Svačina : nic
Oběd : zeleninová polévka - cca 235,75 kcal
Svačina : nastrouhaná mrkev s jablkem + lněné semínka a lžička medu - cca 85 kcal
Vačeře :

Pití : granko,voda,horká voda s citronem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 allmyvoicessingingskinny allmyvoicessingingskinny | 10. října 2016 v 14:23 | Reagovat

Určitě nějaký recept někdy vyzkouším.. :) Ale celerové hranolky moc nemusím. Jinak jídelníček hezký. :)

2 spencer-pro-ana spencer-pro-ana | Web | 10. října 2016 v 16:45 | Reagovat

Jídelák máš supr ;). Jinak, ten salát někdy musím zkusit

3 beskinnypls beskinnypls | Web | 10. října 2016 v 17:39 | Reagovat

Recepty vypadaji chutne !urcite nekdy zkusim<3

4 fuckallaboutfood fuckallaboutfood | Web | 10. října 2016 v 20:22 | Reagovat

Ahoj.Spřátelíš?jsem tu nová:)

5 Kara Kara | Web | 10. října 2016 v 22:52 | Reagovat

Díky za inspiraci:) fazolky určitě někdy takhle vyzkouším, mám je ráda.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama